homeHet Helmhout 19, 9206 AZ  Drachten tel0512 - 54 59 06
We zorgen voor
perfectie in protectie

Groot en klein

Ons bedrijf beschikt over 2 ovens; een kleine en één voor het grote werk. De grote oven kan lengtes tot 16,5 meter, bij een hoogte van 3,2 meter en een breedte van 2,8 meter aan. De straalcabines hebben een vergelijkbare grootte.

We bevinden ons met deze verwerkingsmaten in een select gezelschap.

Onze werkwijze

Stralen is een mechanische voorbehandeling en is een onvervangbare werkwijze om metaal snel en doelmatig te ontdoen van walshuid, roest en verfresten. Bij het stralen worden scherpe kanten gebroken en ontstaat na coating een betere kantdekking. We hebben twee straalcabines en werken met inert (ijzervrij) straalmateriaal.

Zwartstaal wordt gestraald met een grof straalmiddel om voldoende reinheid en ruwheid te krijgen voor een optimale hechting van de poeder coating. Voor het aanbrengen van poeder systemen kan worden volstaan met een straalreinheid van SA2,5. Voor duurzame systemen adviseren we om zo goed mogelijk SA 3 te benaderen. SA 3 staat voor een metaaloppervlak dat zilverblank en egaal van kleur is.

Lees meer >

We werken steeds aan de kwaliteit van ons bedrijf.

Wij zijn de oppervlaktebehandelaar voor het conserveren en decoreren van staal. We onderscheiden ons doordat we de mogelijkheid hebben om groot en vooral ook lang materiaal te kunnen verwerken. En als we dat mogen doen, dan staat leverbetrouwbaarheid hoog in het vaandel.